Korzeń zioła łopianu wykazuje szereg, bardzo korzystnych dla zdrowia właściwości. Należą do nich: niwelowanie świądu skóry, działanie bakteriobójcze, przeciwzapalne i grzybobójcze. Proponujemy sporządzanie odwaru, który należy spożyć bezpośrednio po przygotowaniu. Aby uzyskać najlepsze efekty, rekomendujemy regularne picie odwaru z korzenia łopianu.
Przeciwwskazania: Nie stosować przy nadczynności tarczycy oraz u osób uczulonych na którykolwiek ze składników produktu. Produktu nie należy stosować u dzieci i młodzieży w wieku poniżej 18 lat oraz u kobiet w ciąży i karmiących piersią.
Przygotowanie odwaru: 1 łyżeczkę produktu (3 g) zalać 1 szklanką wody. Gotować pod przykryciem 5-10 minut, odstawić na 30 minut, przecedzić. Wypić świeży, ciepły odwar.
Ważne informacje: Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia (3 g).
Przechowywanie: W suchym miejscu, bez dostępu światła, w temperaturze pokojowej.